tisdag 15 juli 2008

Brist på solljus orsakar autism?

"För lite solljus kan vara en avgörande faktor bakom den dramatiska ökningen av autism i Sverige. Halva befolkningen i Sverige lider av brist på D-vitamin. Genom att använda solskydd och undvika solljus, som ger oss ett nödvändigt tillskott av D-vitamin, utsätter man sig för en ökad risk för ohälsa trots att målet är det motsatta."

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=804604

1 kommentar:

Unknown sa...

Ja, visst är det märkligt!
Nu befaras en epidemi av Autism eftersom ÄVEN D-vitaminbrist tycks störa på nervsystemet (som naturligtvis är beroende av en balans vad gäller vitamineraler för att uppnå fullgod funktion)samtidigt som man nämner mycket lite om de gifter och brister som omger oss västerlänningar!

En stor bov i dramat, som vi har i väster men få har i öster, är den homogeniserade mjölken (för att få hållbarhet på mjölken slår vi sönder fettkulorna som omges av kaseinet... således slås även kaseinet sönder, vilket skulle kunna vara en del av förklaringen till de störningar som blir på nervsystemet) OCH det preparerade mjölet (för att brödet skall bli så fluffigt som möjligt tillsätter vi EXTRA gluten i det redan glutenrikt odlade mjöl vi har!). De gifter som bildas i de kroppar som saknar de enzymer som skall bryta ned proteinerna i mjölk och mjöl, opioida peptider, och deras morfinliknande effekt på nervsystemet - ett beroendeframkallande gift som gör att många av dessa individer blir beroende av just mjölk- och mjölpårodukter - tar den svenska sjukvården INGEN som helst notis om. Däremot har läkare i bl.a. Norge kommit en lång bit på väg här. Kunskaper finns att hämta på bl.a. www.npif.no och www.neurozym.com

En annan stor bov torde vara den brist på Omega 3 som vi idag utsätter våra barn och ungdomar för. Om detta finns mycken forskning som förklarar uppkomsten av många neuropsykiatriska och psykiatriska åkommor som diagnostiseras för att kunna medicineras! Bristen av Omega 3 tar sjukvården idag RINGA hänsyn till!

Brister och gifter som leder till läs- och skrivsvårigheter, autism, ADHD, depression, självskadebeteende, bipolär sjukdom, autoimmuna sjukdomar m.m. tycks den svenska sjukvården idag ignorera fullständigt! Man kör i stället racet med medicinering och samtal, år ut och år in... att avgifta sis kan också ta tid men efter några månader, till några år (beroende hur svår förgiftning man har) ger ju en friskare kropp som blir mindre beroende av medicin!

MEN läkemedels-, mjölk-, mjöl-, sockerindustrin m.fl. INDUSTRIER ÄR BEROENDE AV ATT VI INTE BLIR MEDVETNA om vad som orsakar dessa neuropsykiatriska och psykiatriska samt inflammatoriska tillstånd! De tjänar MÄNGDER av pengar på att vi INT VET!